News55

Trots åldern byter Kate Hudson karriär

Kate Hudson lanserar albumet Glorious
Kate Hudson lanserar albumet Glorious
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 03 maj 2024Publicerad: 01 maj 2024

Kate Hudson har en röst som bär upp de lågmälda country tonerna i hennes låtar som hon sjunger med inre styrka. Det är tur att hon slutligen vågade lansera sin sångkarriär som hon länge drömt om – vid 45.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Inom musikindustrin i USA händer det här i stort sett aldrig. Det är branschens natur; människor kommer och går, och stjärnor konsumeras på löpande band, fast..ett fåtal blir kvar och briljerar. Ålderismen är dock ett faktum som tycks hänga kvar.

Upplevde ålderism i 30-årsåldern

När Kate var i 30-årsåldern sprang hon på en person som avrådde henne att ens tänka på karriär – hon var ju alldeles för gammal. Naturligtvis hände denna typiska incident i Hollywood, där ytan tycks kunna rädda vilken kvacksalvare som helst.

Finns det yta, finns det möjligheter. Kate Hudson har både och – yta och talang – men i dåtidens Hollywood tycks ålderism varit sprungen ur ett manifest. Ungdomens evighet.

Det tog tid att komma tillbaka

Det tog Kate Hudson ett tag att komma över händelsen – mer är ett decennium. Hon är glad över att ha fått uppbackning av Linda Perry från 4 Non Blondes fame, Johan Carlsson, och hennes fästman Danny Fujikawa. Hennes album representerar “vem hon verkligen är.”

– När det kommer till att prata om hur det här albumet vuxit fram under flera år som jag levt inuti låtarna i tysthet, finns det mycket att berätta.

Jag är glad att så många intressanta människor velat prata med mig och engagerat sig i albumet Glorious, berättar hon för tidningen Sheknows.

ANNONS

Kate Hudson är dotter till skådespelerskan Goldie Hawn som de flesta känner till från 80- och 90-talsfilmer.

Hon medverkade bland annat i ett flertal filmer tillsammans med Bette Midler och Diane Keaton som är tunga kulturprofiler i New Yorks nöjesliv. Pappan Bill Hudson är musiker och sångare.

Läs även Jessika Falk – med hjärtat i Nashville

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS