News55

71-åriga Berits krog attackerades av fotbollshuliganer

Artikelbild
STOCKHOLM 20040326
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 06 dec. 2016Publicerad: 06 dec. 2016

Det var i lördags som Berit Wahlgrens krog, Östra Station Järnvägsrestaurangen i Stockholm, råkade ut för en våldsam attack av ett sjuttiotal AIK-supportrar. – Jag tänker på mitt barnbarn som var med, om de tagit sig in vet jag inte om vi hade levt idag, säger Berit Wahlgren, 71, till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett sällskap med Djurgårdssupportrar satt på sin hemmakrog Östra Station Järnvägsrestaurangen på Östermalm i Stockholm och åt julbord i lördags. Plötsligt attackerades krogen av en stor grupp AIK-supportar som försökte ta sig in i lokalen, något som tidningen Mitt i Östermalm var först med att uppmärksamma.

Restaurangens ägarinna sedan 33 år tillbaka, Berit Wahlgren, 71, slogs blodig under tumultet som utbröt.

– De var säkert sjuttio stycken som försökte ta sig in i restaurangen från tre håll. Vi hade ett gäng unga killar inne på restaurangen som kämpade för sina liv så att de inte skulle ta sig in, säger Berit Wahlgren till News55.

      LÄS MER: Ett gäng skitungar saboterade återigen en fotbollsmatch

“Jag hatar det de gör, men jag älskar dem som människor”

Matgästerna på restaurangen försökte försvara lokalen och barrikaderade ingångarna. Under attacken förstördes inredning, bland annat möbler till ett värde av 240 000 kronor.

Efter tumultet fick en Djurgårdssupporter åka in akut till sjukhus med ambulans och Berit Wahlgren blödde från ett sår hon fått i ansiktet under upploppet.

– De kastade någonting som träffade mig på kinden, berättar hon.

ANNONS

Trots händelsen känner Berit Wahlgren inget hat mot de som attackerade henne och hennes restaurang.

– Killarna som håller på såhär har vuxit upp i en dålig miljö. Jag hatar det de gör, men jag älskar dem som människor.

– Det jag önskar mest av allt just nu är att de slutar att slåss, även djurgårdarna. Det handlar om ömsesidig respekt, avslutar Berit Wahlgren till News55.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS