News55

80-årig kvinna tvingas arbeta för att överleva

Artikelbild
A woman with a crutch is silhouetted as she walks in downtown Frankfurt, Germany, on a cold and sunny Friday, Jan. 6, 2017.(AP Photo/Michael Probst)
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 08 juni 2017

Fattigpensionärer finns på alla håll i världen. 80-åriga Londonbon Sylvia Meek får så låg pension att hon tvingas arbeta extra i en matbutik för att överleva. – Den dagen jag inte orkar längre svälter jag väl ihjäl, säger hon till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De konservativa i Storbritannien har fått mycket kritik för sin äldrepolitik, något som Sylvia Meek i London kan skriva under på. För att hon ska överleva måste hon arbeta på den lokala mataffären, det skriver Expressen.

Pensionen ligger på cirka 1 570 kronor i veckan, vilket gör att Sylvia måste arbeta ihop 6750 kronor i månaden på annat håll för att få livet att gå ihop.

– Men det är fortfarande inte tillräckligt mycket. Jag får 4 000 kronor genom jobbet, sedan måste jag hitta resten i pensionen och på annat håll. Och det ska jag sedan betala gas, el och mat för också, säger Sylvia till Expressen och suckar.

Den dagen då Sylvia inte längre kommer att orka arbeta vill hon knappt tänka på.

– Ja, den dagen jag inte orkar längre svälter jag väl ihjäl.

Sylvia önskar att någon uppmärksammar hur pensionärerna i London behandlas.

– Det är en riktig skam, säger hon.

      LÄS MER: Så vill Annika Strandhäll (S) stärka pensionärernas ekonomi

ANNONS

Hade en tuff uppväxt

Sylvia berättar att hon vet hur man använder en dator även om hon inte har Facebook.

– Nej, tyvärr kan jag inte internet, för jag har inte råd med det. Jag skulle älska att ha internet för att lära mig saker. Så jag går till biblioteket i stället.

När Sylvia får höra om 105-åriga Dagny Carlsson i Sverige som lär äldre personer att använda datorer och internet blir hon mäkta imponerad.

– Det är ju helt fantastiskt. Men i Sverige är ni så mycket mer framåt än Storbritannien. Men men, sådant är livet, avslutar Sylvia till Expressen.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS