Abba-Frida talar ut om sorgen efter dottern och mannens bortgång - News55
Annons
Annons

Abba-Frida talar ut om sorgen efter dottern och mannens bortgång

I premiäravsnittet av SVT:s serie “Vänligen Lars Lerin” träffar konstnären Abba-stjärnan Anni-Frid Lyngstad som bland annat berättar om sorgen efter att både hennes dotter och man gått bort inom loppet av två år.

Annons
Annons

– Man känner att man inte kan överleva, säger Abba-Frida i ett tårfyllt samtal med Lars Lerin när de kommer in på sorgen hon bearbetade efter att både hennes dotter och man gått bort.

– Min dotter gick bort 1998, och min man gick bort 1999, berättar hon och ber strax därefter att få ta en paus i inspelningen.

“Det var inte meningen att jag skulle börja gråta”

År 1998 var Anni-Frid Lyngstads dotter, Ann Lise-Lotte Casper, med om en bilolycka i USA. Hon avled som följd, 30 år gammal. Abba-stjärnans man, prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen, dog året därefter i cancer, 49 år gammal.

När Anni-Frid Lyngstad har återhämtat sig något fortsätter samtalet med Lars Lerin.

– Jag vet inte vad du gör med mig men du trycker ju på knappar. Nu har inte jag pratat om det här på ganska länge naturligtvis, det var inte meningen att jag skulle börja gråta men så blev det, säger hon och förklarar att hon hade gått igenom en svår skilsmässa innan hon träffade prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen.

– Ruzzo förändrade mitt liv enormt mycket och han förde med sig glädje och kärlek och två nya barn, mina styvdöttrar. Och han var en absolut fantastisk, underbar, spirituell, rolig människa och jag älskade honom över allt, berättar hon.

Vill inte hamna i hetluften igen

Annons
Annons

Abba-Frida bor i dag med sambon Henry Smith, greve av Hambleden. Hon har varit gift tre gånger, med ungdomskärleken Ragnar Fredriksson, sedan med ABBA-kollegan Benny Andersson och sist med prins Ruzzo Reuss von Plauen.

På frågan om hon kan tänka sig att spela in ny musik svarar hon att problematiken med det är att hon då hamnar i hetluften igen.

– Och jag tror inte riktigt att jag har lust eller nerver till det. Man ska utstå kritik, man ska utstå allt det där vi gjorde när vi var unga, men då kan man ta det på ett annat sätt för att då är man ändå produktiv hela tiden och reparerar kanske olika saker genom konstant arbete. Men nu tror inte jag att jag vill utsätta mig för det.

– Jag vill inte utsätta mig för kritik för att oavsett om man säger att ‘äh, jag bryr mig inte’, så gör man ju det. Man vill ju att folk ska tycka om det man gör.

Vänligen Lars Lerin sänds varje onsdag på SVT1 klockan 21.00.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Abba-Frida talar ut om sorgen efter dottern och mannens bortgång Abba-Frida talar ut om sorgen efter dottern och mannens bortgång