News55

Åkesson och Strandhäll i hätsk diskussion om pensionerna

Artikelbild
Ett barn gungar i en lekpark
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 17 maj 2017

Ikväll kan vi förvänta oss starka känslor i Expressens TV-sända duell mellan Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), det rapporterar Expressen.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I säsongsavslutningen av Expressens politikprogram “Bara Politik” hettar det till ordentligt mellan Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

Det är när Jimmie Åkesson anklagar regeringen för att de inte har lyckats utjämna skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare som Annika Strandhäll får nog. Enligt Åkesson skulle skatteskillnaderna varit borta för länge sedan om hans parti hade fått bestämma.

– Det har tyvärr inte mäktats med vare sig från den tidigare regeringen eller från den här. Man säger att man ska göra det här när man har nått sitt jobbmål, och det kommer man ju aldrig att göra, säger Jimmie Åkesson i Expressens program.

      LÄS MER: Tips från proffsen – så får du pensionspengarna att räcka längre

“Nu måste det vara ordning och reda”

När Annika Strandhäll hör Åkesson ser socialförsäkringsministern rött.

– Nu måste det vara lite ordning och reda i debatten. Vi har ju tagit bort skillnaden i beskattning som infördes av den förra regeringen, delvis med ert stöd, för alla pensionärer som har under 10 000 kronor i månaden. Och från och med årsskiftet tar vi nästa steg, säger Annika Strandhäll.

Strandhäll konstaterar också att Sverigedemokraterna har röstat emot regeringens budgetförslag i de delar som rör pensionärernas villkor.

ANNONS

      LÄS MER: Dålig koll på tjänstepensionen

Jimmie Åkesson blir nobbad

Därefter gör Jimmie Åkesson ett försök att öppna upp en förhandling om hur man kan förbättra situationen för landets fattigpensionärer. Annika Strandhäll verkar dock föga imponerad.

– Vi har en pensionsöverenskommelse i Sverige som sex riksdagspartier står bakom, alla utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Och vi har en plan för hur vi ska fortsätta stärka situationen för Sveriges pensionärer. Det är en av våra mest prioriterade frågor. Det här är en grupp som behöver få det bättre, säger Annika Strandhäll i “Bara politik”.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS