News55

Äldreboende evakuerat i krigets Syrien

Artikelbild
Eld stiger upp över östra Aleppo efter ett flyganfall i början av veckan. De rebellkontrollerade delarna av staden befinner sig på fallrepet.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 dec. 2016

Röda korset evakuerade 148 äldre och funktionsnedsatta personer som varit instängda på ett äldreboende i de rebellkontrollerade områdena i östra Aleppo i Syrien, det rapporterar BBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I krigets Syrien uppskattas tiotusentals civila vara instängda i de rebellkontrollerade områdena i östra Aleppo. Hjälporganisationen Röda korset har tillsammans med syriska Röda halvmånen (SARC) lyckats evakuera ett antal personer som varit instängda på ett tidigare äldreboende, det rapporterar BBC.

– De hade i stort sett glömts bort, säger Röda korsets talesman i Damaskus, Pawel Krzysiek, till BBC.

148 av de nödställda var äldre och hade fysiska funktionsnedsättningar och många av dem led av skador vilket hindrade dem från från att fly undan striderna. Efter att regimstyrkor återtagit området som tidigare kontrollerades av rebeller kunde Röda korset komma till undsättning, men elva personer på boendet hann dö innan hjälp nådde fram.

Den syriska regimens styrkor har under de senaste veckorna tagit tillbaka stora områden i östra Aleppo som tidigare kontrollerades av rebeller. Tiotusentals civila har flytt till följd av striderna, men fler än 100 000 personer uppskattas vara fast i områden som fortfarande kontrolleras av rebeller, rapporterar BBC.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS