Andra som lämnat studion i direktsändning - News55
Annons
Annons

Andra som lämnat studion i direktsändning

Uppdaterad: 2015-07-16 13:58

Rapparen Adam Tensta lämnade på torsdagsmorgonen Nyhetsmorgons direktsändning i protest mot att en annan gäst i programmet uttalat sig rasistiskt och kränkande på internet. Han är inte den första att resa sig och gå under sändning. News55 listar fyra andra minnesvärda tv-sortier.

Annons
Annons

Jan Guillou lessnar på vapenfrågor

År 1988 filmatiserades Jan Guillous bok “Coq Rouge” med Stellan Skarsgård i huvudrollen som agenten Hamilton. I samband med lanseringen av filmen var författaren och huvudrollsinnehavaren med i John Chrispinsson program “Svepet”. Under programledarens ihärdiga frågor om maskulinitet och vapenintresse tappade Guillou humöret och lämnade studion. 

Bengt Westerberg lämnar valstudion

En av de mest berömda studiosortierna i svenskt tv inträffade i samband med riksdagsvalet 1991.

Under intervjun i SVT:s valsstudio med de borgerliga valsegrarna Carl Bildt (M), Olof Johansson (C), Alf Svensson (KD) och Bengt Westerberg  (FP) kom Ian Wachtmeister och Bert Karlsson från det nya partiet Ny demokrati in i studion och tog plats i soffan. Stor förvirring utbröt när folkpartiledaren Bengt Westerberg reste sig och gick.

Annons
Annons

Med sitt populistiska partiprogram hade Wachtmeister och Karlsson lyckats bli fjärde största parti i valet. I en tid då främlingsfientliga vindar blåste hårt i Sverige och nynazistiska och rasistiska rörelser som Bevara Sverige Svenskt  växte sig starkare, kunde man på Ny Demokratis valaffischer läsa ”Vi vill inte importera arbetslöshet, brottslighet och AIDS. Vill du? Hjälp oss i vår kamp!”. Westerberg hade under valrörelsen sagt att han vägrade sätta sig i en regering tillsammans med Ny demokrati på grund av de främlingsfientliga inslagen i partiets valkampanj och händelsen fick därför ett stort symbolvärde. 

 

Bojan Djordjic blir förbannad över frisparksdiskussion

Efter en omdiskuterad frisparkssituation i supercupen intervjuas AIK:s Bojan Djordjic av TV4:s Patrick Ekwall. Efter en kort diskussion om målet blir Bojan Djordjic förbannad och tar av sig lurarna och går.

Djordjic lämnar studion. Foto: TV4

Djordjic lämnar studion. Foto: TV4

Ohly vill inte bli sminkad med Åkesson

Här rör det sig inte riktigt om någon som lämnar studion, utan istället en person som vägrade komma in. Efter valet år 2010 då Sverigedemokraterna kom in i riksdagen ville vänsterpartiledaren Lars Ohly inte komma in i sminket förrän Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gått.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Andra som lämnat studion i direktsändning Andra som lämnat studion i direktsändning