News55

Ann-Louise mamma låg fem timmar på servicehemmets golv - idag är hon död

Artikelbild
Foto Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod 10060
Ulf Bengtsson
Ulf Bengtsson
Uppdaterad: 04 aug. 2015Publicerad: 04 aug. 2015

I drygt fem timmar fick 88-åriga Nanny Danielsson ligga kvar på golvet i sin servicelägenhet. Hon hade ramlat ur sin rullstol. –Min mor fick en fruktansvärd sista tid, säger Ann-Louise Danielsson. Att få utstå så mycket ångest och panik i livets slutskede, det är omänskligt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var den 17 juli som Nanny Danielsson ramlade ur sin rullstol på serviceboendet Fruängsgården i Fruängen utanför Stockholm.
–Hon tryckte på larmknappen redan 16:20, berättar hennes dotter Ann-Louise Danielsson för news55.se. Inte förrän klockan 21:45 fick hon hjälp.

Nanny Danielsson fördes bort med ambulans till Huddinge sjukhus där hon vårdades på två avdelningar. Just att inte vården fungerade och att personalen ignorerade hennes larm upprör hennes anhöriga.
– Vi har sett att alla larm har gått fram men ingen personal kom. Och det är inte första gången, säger Nona Nyman, vän till familjen till SVT.

I ett knappt år vårdades Nanny Danielsson på Fruängsgården. Hennes trygghetslarm har testats efter händelsen, och det visade sig att det fungerade.

News55 har sökt ansvariga på Fruängsgården som avböjer att kommentera händelsen då det förekommer en lex Sarah-anmälan.

Nanny Danielsson avled natten till måndag på Huddinge sjukhus. Hon blev 88 år gammal.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS