News55

Arne Hegerfors trodde inte han skulle få uppleva sin 75-årsdag

Artikelbild
STOCKHOLM 20140113 :
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 juli 2017

I morgon, tisdag, fyller den legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors 75. – Jag hade inte planerat att leva så här länge, säger han till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Arne Hegerfors blir 75 år på tisdag och menar att hans läkare borde vara inbjudna som hedersgäster på födelsedagsfesten, det rapporterar Expressen.

Sportkommentatorn har överlevt den ena livsfarliga sjukdomen efter den andra. 2011 drabbades Arne av en massiv hjärtinfarkt för att ett halvår senare få en stroke. Efter de båda händelserna trodde Arne att det var slut på sjukdomarna – men icke. 2014 drabbades han av en hjärntumör som han opererades för, vilket även det gick bra.

Idag mår Arne förhållandevis bra men minnet är det som sviker honom.

– Korttidsminnet är enormt dåligt. Men det bästa med min skada är att jag inte minns att jag inte minns, det berör mig inte särskilt mycket, haha, säger han till Expressen.

      LÄS MER: Sportprofilen Arne Hegerfors kämpar med hälsan

Oförskämt frisk

I övrigt menar Arne att han är oförskämt frisk och planerar att fira sin födelsedag trots att han fyller år mitt i semestertider.

– 50-årsdagen hade vi ett stort pådrag här hemma. Nu hade jag ju inte trott att jag skulle överleva 75-årsdagen, så jag har inte direkt någon plan för det firandet. Men något blir det!

ANNONS

– Det är överraskande att jag ens får fira min födelsedag. Egentligen borde läkarna vara inbjudna som hedersgäster, för det är dem som har räddat mig så jag fortfarande lever i dag. Det hade man inte kunnat tro för något år sedan.

Arne hyllar den svenska sjukvården och tycker att den håller en väldigt hög klass. Arne berättar att hans pappa också drabbades av hjärtinfarkter och att pappan dog efter den tredje infarkten.

– I dag är det väldigt få som behöver dö i en hjärtinfarkt. Det är helt fantastiskt, säger han till Expressen.

      LÄS MER: Arne Hegerfors talar ut om självmordstankarna

Hyllar sin fru

Arne menar att han är lyckligt lottad och hyllar sin livskamrat Kerstin som varit envis och tagit hand om honom på allra bästa sätt.

­­­– Kerstin gör att jag kan leva som jag alltid har gjort. Hon säger med sin humor att det inte är någon skillnad nu och på när jag var frisk, eftersom jag fortfarande bara ligger i sängen och tittar på tv. Det är det jag är kapabel till att göra i dag. Men jag mår väldigt bra psykiskt tack vare henne. Jag kan inte tänka mig en bättre vårdare, säger han till Expressen.

Arne berättar om när han hade sin första nära döden-upplevelse och hur det kändes.

ANNONS

– Det var en skön känsla att komma in i himmelriket, allting var utan motstånd.

– Jag är inte rädd för att dö, jag har ingen dödsångest. Det har jag aldrig haft, avlutar Arne till Expressen.

 

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS