News55

Bedragare tog sin in hos åldringar nattetid med stulna nycklar

Artikelbild
STOCKHOLM 20170119
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 31 okt. 2017

Två kvinnor har dömts efter att ha stulit nycklar från hemtjänsten som de använt för att ta sig in hos åldringar på natten för att stjäla, det skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De två kvinnorna stal nycklar från hemtjänsten och tog sig sedan i in i äldre människors bostäder om nätterna för att stjäla, det skriver Expressen.

En av de två kvinnor som dömts till 2,5 års fängelse av Malmö tingsrätt hade tidigare arbetat hos hemtjänsten och kände därför till offrens vanor.

De två kvinnorna, 23 och 24 år gamla, hade riktat in sig på äldre personer i Malmö mellan 71 till 98 år. Sex inbrott hann kvinnorna genomföra innan de åkte fast.

      LÄS MER: Så skyddar du dig mot bedragare

Skulle ge pengarna till sitt barnbarn

Vid ett av tillfällena kom kvinnorna över 14 000 kronor i kontanter hemma hos en 97-årig kvinna. För pengarna som den 97-åriga kvinnan tagit ut för att ge till sitt barnbarn, köpte tjuvarna i stället cannabis. Samma kvinna blev även bestulen på sina mediciner.

Nycklarna till personerna som blivit bestulna fanns i ett skåp som låses och öppnas med en kod. För att komma in i skåpet uppgav kvinnan att hon var en annan person och lyckades på så vis få tillgång till skåpets kod.

Kvinnan som tidigare arbetet inom hemtjänsten i Malmö identifierades när hon försökte ta ut pengar på ett av de bankkort hon stulit.

ANNONS

Tingsrätten har beslutat att båda kvinnorna, som båda erkänt, ska sitta kvar i häktet.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS