Calle Jonsson fortfarande spårlöst försvunnen - News55
Annons
Annons

Calle Jonsson fortfarande spårlöst försvunnen

Uppdaterad: 2016-02-26 16:54

Calle Jonsson är spårlöst försvunnen sedan grekiska myndigheter förra året på nytt begärt honom utlämnad. Den 26 juli preskriberas dråpförsöket i Kos han misstänks begått 2001.

 

Annons
Annons

Calle Jonsson, som åtalades 2001 för att ha försökt knivmörda en man på den grekiska ön Kos, är sedan förra året spårlöst försvunnen.

Efter fyra års utredning friades han 2005 från alla anklagelser men försvann förra året i samband med att grekiska myndigheter begärt att få honom utlämnad till en ny rättegång. Detta sedan den knivhuggna mannen beviljats resning i grekisk domstol som utfärdade en europeisk arresteringsorder.

Måste delges för att utlämnas

Innan försvinnandet förhördes Jonsson av svensk polis men för att det ska kunna hållas en förhandling i Attunda tingsrätt kring om han ska utlämnas till Grekland eller inte måste han delges den nya utredningen.

      LÄS MER: Locket på i Calle Jonsson-utredningen

Men trots flera försök har polisen fortfarande inte lyckats komma i kontakt med Calle Jonsson, skriver Expressen.

Mamman: “Jag vet inte var han finns”

– Det här är väldigt oroligt, jag vet inte var hans finns, har hans mamma Katarina tidigare sagt och Jonssons advokat Leif Silbersky har hela tiden vägrat kommentera om han haft några kontakter med sin klient.

Annons
Annons

Den 26 juli i år löper preskriptionstiden för målet ut. Då riskerar Calle Jonsson inte längre att utlämnas om svenska myndigheter inte lyckats spåra upp honom och delge honom den svenska delen av polistutredningen. Han kan alltså gå fri strax efter midsommar om han inte dyker upp innan dess.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Calle Jonsson fortfarande spårlöst försvunnen Calle Jonsson fortfarande spårlöst försvunnen