Därför bojkottar Moderat-toppen Clas Ohlson - News55
Annons
Annons

Därför bojkottar Moderat-toppen Clas Ohlson

Uppdaterad: 2019-11-20 13:53

En moderat topp-politiker meddelar att han inte tänker julhandla på Clas Ohlsson i år. Här är den speciella anledningen.

Annons
Annons

Det är Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson som går ut med att han inte tänker julhandla på butikskedjan i år. Detta efter ett bråk där Clas Ohlson kräver att försvinna ur Staffanstorps reklamfilm som vill locka nya invånare i kommunen.

Annons
Annons

I filmen finns en sekvens där flyttlådor från Clas Ohlson syns. Butikskedjan kräver nu att filmen klipps om alternativt att deras namn pixlas. I en kommentar till Dagens Nyheter säger företagets kommunikationschef Niklas Carlsson att filmen använder varumärket utan tillstånd.

Att synas kan tyckas vara gratis och välkommen marknadsföring, dock inte i detta fallet. I reklamfilmen betonas lugnet i kommunen. “Den har anklagats för att göra vinning på det allvarliga våldet i Malmö, genom att måla upp Staffanstorp som ett säkrare alternativ”, skriver Kvällsposten.

Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp; Christian Sonesson, säger bland annat till Kvällsposten att de borde vara glada att just deras flyttlådor syns.  Sonesson som har Moderat partitillhörighet meddelar också att han inte tänker julhandla i den affären i år.

Efter valet 2018 styrs Staffanstorps kommun av  Moderaterna med 18 mandat och Sverigedemokraterna med 5 mandat, enligt Staffanstorps kommuns hemsida. Därmed är de i majoritet med 23 av totalt 41 mandat i kommunen.

 

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Därför bojkottar Moderat-toppen Clas Ohlson Därför bojkottar Moderat-toppen Clas Ohlson