Därför tas äldres kompetens inte tillvara på arbetsmarknaden - News55
Annons
Annons

Därför tas äldres kompetens inte tillvara på arbetsmarknaden

Uppdaterad: 2020-02-19 16:03

En färsk rapport avslöjar den viktigaste orsaken till att arbetsmarknaden inte tar tillvara äldres kompetens, rapporterar Expressen.

Annons
Annons

Regeringens delegation för senior arbetskraft visar i en färsk delrapport att chefens attityd är den största orsaken till att svenska arbetsplatser inte tar tillvara äldres kompetens. De som är över 60 år ses som ofta förändringsobenägna, långsamma eller teknikfientliga. Få åtgärder görs för att komma tillrätta med attityden.

– Ska vi klara av att vara ett framgångsrikt land måste vi få slut på åldersdiskrimineringen i det svenska arbetslivet, säger Ardalan Shekarabi (S), socialförsäkringsminister, till Expressen.

I jämförelse med andra länder anser han att Sverige utmärker sig negativt.

–  Det har blivit fel i vårt samhälle, synen på äldre har förändrats åt fel håll. Det är unga som är normen, unga som ses som värdefulla i arbetslivet. Faktum är att det är feltänkt, säger Shekarabi till Expressen.

Läs artikeln i Expressen här

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Därför tas äldres kompetens inte tillvara på arbetsmarknaden Därför tas äldres kompetens inte tillvara på arbetsmarknaden