Efter 50 år - nu lägger Bert Karlsson av - News55
Annons
Annons

Efter 50 år – nu lägger Bert Karlsson av

Uppdaterad: 2018-08-03 13:38

Sedan sextiotalet har Bert Karlsson drivit mängder av framgångsrika företag – allt från skivbolag till flyktingförläggningar. Men nu verkar det vara slut med det. Som 73-åring har entreprenören valt att lämna över verksamheterna till sina barn, detta enligt NLT.

Annons
Annons

Efter mer än 50 år som entreprenör har Bert Karlsson nu tagit ett avgörande beslut. Mångsysslaren och mångmiljonären som ägnat sig åt allt från sommarland och schlagermusik till att leda det högerpopulistiska partiet Ny demokrati och senare driva flyktingförläggningar har bestämt sig för att växla ner.

– Jag är 73 år, det är bara att inse det. Jag har lämnat över allt till barnen redan i dag, säger Bert Karlsson till Expressen.

Bert Karlssons bana som näringsidkare startade redan i tonåren då han tillverkade lampskärmar i föräldrarnas källare. I slutet av sextiotalet drev han livsmedelsaffär i Skara och senare även flera bingohallar innan han startade skivbolaget Marianne som många av Sveriges mest kända artister under framför allt 1970-, 1980- och 1990-talen kom att vara knutna till, bl a Vikingarna, Carola, Kikki Danielsson, Lotta Engberg, Herreys, Lena Philipsson – och högerextrema vikingarockgruppen Ultima Thule.

På senare tid har Bert Karlsson bland annat sysslat med att driva asylboenden och senast i år har han följt med på KD:s valturné, men nu är det alltså dags att dra ner på verksamheterna. Enligt NLT blir hans sista stora projekt att göra Ursand i Vänersborg till Sveriges bästa camping, något han säger är det roligaste han gjort.

Annons
Annons

Under de sista åren har Bert Karlssons barn Joakim, 50, och Johanna Karlsson, 41, blivit allt mer involverade i familjens bolag och till Expressen säger han att det till stor del är åldern som spelar in i hans beslut.

– Jag är 73 år, det är bara att inse det. Jag har lämnat över allt till barnen redan i dag, säger han.

Samtidigt erkänner Bert Karlsson att det kommer att bli svårt att gå över till en lugn pensionärstillvaro fullt ut.

– Det går inte, säger han och nämner campingprojektet i Vänersborg som han trots allt kommer att ha ett fortsatt finger med i.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Efter 50 år – nu lägger Bert Karlsson av Efter 50 år – nu lägger Bert Karlsson av