News55

Författarna som håvar in mest pengar

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 sep. 2016

Nu har listan släppts över de svenska författare som tjänat mest på skrivande, och de två som hamnar i topp delar samma förnamn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Om man ska skriva böcker bör man heta Jonas. I alla fall om man vill ligga på topp i Nyhetsbyrån Sirens sammanställning av de 50 mest välbetalda författarna i landet.

Jonas Jonasson som slog igenom med “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” toppar listan över de rikaste författarna i Sverige, något han även gjorde 2014.

      LÄS MER HÄR: De tjänar bäst i musiksverige

Tre män i topp

Näst på tur kommer Jonas Gardell som bland annat skrivit “Torka aldrig tårar utan handskar” och “Livet suger sedan dansar man disco!” tätt följd av Fredrik Backman med “Britt-Marie var här” och “En man som heter Ove” och därefter deckardrottningen Camilla Läckberg med bland annat sin Fjällbacka-serie.

Nykomling högt upp i listan

De ovannämnda var alla med på listan förra året men en nykomling som direkt seglade upp på sjundeplats är David Lagercrantz som bland annat skrivit Zlatan Ibrahimovics biografi “Jag är Zlatan Ibrahimovic” och även den fjärde boken i Millennium-serien.

Tio-i-topp:

ANNONS
  1. Jonas Jonasson
  2. Jonas Gardell
  3. Fredrik Backman
  4. Camilla Läckberg
  5. Jerker Eriksson och Alexander Sundqvist
  6. Jan Guillou
  7. David Lagercrantz
  8. Kristina Ohlsson
  9. Fredrik Lindström
  10. Hans Rosenfeldt

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS