Grundarna har ordet - News55

Grundarna har ordet

Uppdaterad: 2019-10-01 15:59

Vi brukar alltid säga att vårt företag startade när Artur blev förbannad för snart tre år sedan. Orsaken till ilskan var att reklammarknaden inte brydde sig om människor i Arturs ålder.

Även om News55 främst riktar in sig på en årsrik målgrupp så är vi ett ungt företag med en spännande framtid. Vi har på kort tid sett oss växa – från oss två vid Arturs köksbord, till att nu ­aktivt söka fler medarbetare (nu senast två säljare som i ordning ­kommer att bli nummer 17 och 18 heltidsarbetande hos oss).

Vi har gått, från att vara en nyhetssajt, till vad som nästan blivit en folkrörelse. Idag är vi väldigt stolta över att News55 blir citerade i andra medier så gott som varje vecka och att vi har bidragit till att sätta åldersdiskriminering på kartan. Våra mässor kan bli besökta av 10 % av en kommuns befolkning och förutom att pro­ducera journalistik till nyhetssajten arrangerar vi i år nästan 30 mässor med tillhörande mässtidningar samt ett tiotal magasin.

Våra största utmaningar har hela tiden varit att få intäkterna att hänga med i vår tillväxttakt. Det har varit en väldigt utmanade tid för alla bolag som förlitar sig på digitala annonsintäkter, eftersom marknaden har stöpts om och priserna påverkats kraftigt negativt.

Det är vår övertygelse att News55 kommer fortsätta växa och generera större intäkter. För vi fyller en viktig funktion. Både publicistiskt och kommersiellt. Och det är inte alla företag som kan säga det.

 

Artur Ringart och Fredrik Lundberg

Grundare av News55

Vill du investera i News55?

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Läs nästa artikel Grundarna har ordet Grundarna har ordet