Här är de kriminellas nya fula knep för att råna äldre - News55
Annons
Annons

Här är de kriminellas nya fula knep för att råna äldre

Polisen har nu dragit igång ett stor insats i syfte att lösa vågen av brott mot äldre i Skåne. Det rapporterar Sydsvenskan. Samtidigt har de kriminella börjat att utge sig för något mer än bara polis i syfte att lura äldre.

Annons
Annons

Polisen har signalementsuppgifter rörande fem till sex personer kopplade till rånen.

“De skiljer sig åt. Det är mestadels män, men förekommer även uppgifter om en kvinna”, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till Sydsvenskan.

Polisen tittar också på om rånvågen har någon koppling till kriminella gäng i Malmö. Det är dock för tidigt att sia om huruvida det är så eller inte. Polisen ska också ha stor nytta av operation Rimfrost.

I Skåne har man haft problem med att människor rånat äldre genom att utge sig för att vara på poliser. De kriminella har nu även börjat att utge sig för att vara mäklare och utlovar en värdering av bostaden om de får göra ett hembesök. Vågen har fortsatt och enligt Sydsvenskan anmäldes sju nya fall igår.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är de kriminellas nya fula knep för att råna äldre Här är de kriminellas nya fula knep för att råna äldre