Här är skådespelaren vars Hollywood-dröm gick i kras - News55
Annons
Annons

Här är skådespelaren vars Hollywood-dröm gick i kras

Uppdaterad: 2020-02-24 17:06

En av Sveriges största skådespelare fick se sin Hollywood-dröm gå i kras. Det här är anledningen, rapporterar Expressen.

Annons
Annons

Anita Björk var en av de riktigt stora med framgångar på både scenen och filmduken. I Hollywood kallades hon “den nya Garbo” och gjorde huvudrollen i Fröken Julie. Filmen fick stora priset i Cannes 1951. En internationell karriär väntade och Alfred Hitchcock gav henne huvudrollen i “Jag bekänner” där hon skulle spela mot Montgomery Clift.

Men när hon kom till Hollywood med sin sambo Stig Dagerman och deras ettåriga dotter slog moralens väktare till, skriver Expressen. De kunde inte acceptera att hon levde i synd och hade ett utomäktenskapligt barn. Filmbolaget Warner tyckte att Stig Dagerman skulle åka till Mexiko för att skiljas från sin fru, något som han vägrade. Det resulterade i att Anita Björks kontrakt revs och hon blev snuvad på Hollywood-karriären.

 

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är skådespelaren vars Hollywood-dröm gick i kras Här är skådespelaren vars Hollywood-dröm gick i kras