News55

Här är sidorna som försvinner från text-tv

Artikelbild
STOCKHOLM 2014-09-01
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 dec. 2018

Sveriges Television väljer att ta bort allt spelinnehåll på text-tv rapporterar SVT. Förändringen innebär att man inte längre kommer att visa resultat från bland annat ATG och Svenska spel. Beslutet påverkar många äldre och PRO kritiserar nu SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Från och med årsskiftet träder den nya spellagen i kraft och därför väljer SVT att ta bort sidorna från ATG och Svenska spel på sin text-tv. Det innebär att sidorna 551–553 och 568–579 försvinner. På PRO är man kritiska och menar att det är ett demokratiproblem, skriver Sportbladet.

– Public service ska vara till för alla. Detta med text-tv är väldigt värdefullt ur demokratisk synpunkt, säger Christina Tallberg, ordförande i PRO till Sportbladet.

SVT själva menar att det är följd av den nya spellagen och att man skulle riskera att gynna en kommersiell spelmarknad.

– Vårt beslut är en logisk följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden, säger Jan Helin, SVT:s programdirektör till SVT

På PRO menar man dock att eftersom alla betalar för Public-service så ska den också vara till för alla.

– I och med att alla betalar tv-avgift och snart tv-skatt, så ska det ju vara också för äldre och för dem med funktionsnedsättningar. Det är personer som SVT inte tänker på i det här sammanhanget. De ska ju alla betala och då borde man ju få ta del av text-tv i alla sammanhang, säger Christina Tallberg till Sportbladet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS