News55

Här hyllar hela skolan sin avlidne lärare

Artikelbild
Jennifer Bark
Jennifer Bark
Uppdaterad: 30 juli 2015Publicerad: 30 juli 2015

Att somliga gör stort avtryck är om inte annat läraren Dawson Tahana Tamatea ett rörande bevis på. Efter sin plötsliga död slöt hela skolan upp för att hedra honom på ett storslaget sätt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 20 juli gick Dawson Tahana Tamatea, en mycket omtyckt lärare på Palmerston North Boy’s High School på Nya Zeeland, plötsligt bort i sömnen. Något som tog hans elever hårt.

För att hedra sin så omtyckta lärare samlades därför hela skolan – flera hundra studenter – i en ”Haka”, en forntida, maorisk ritual. För ett ovant öga kan ritualen uppfattas aggressiv. Men i själva verket är Hakan en djup hyllningsdans. Den har maorier på Nya Zeland genom alla tider använt för allt från att välkomna gäster till att i modern tid öppna rugbymatcher. Och ibland, som här, för att visa respekt för en sjuk eller avliden person.

Att Dawsons elever respekterade honom råder inga tvivel om. I skrivande stund har klippet berört nära 2 miljoner tittare på Youtube och skolan säger sig vara mycket stolta över sina elever. Titta på klippet så förstår du nog varför.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS