Höjd arbetsgivaravgift oroar branschen - News55
Annons
Annons

Höjd arbetsgivaravgift oroar branschen

Uppdaterad: 2015-06-30 14:39

Anders Eriksson är distrikschef på företaget Pensionärspoolen som hyr ut äldre personal. Han säger att det finns en stor oro i branschen för en återinförd löneskatt för personer över 65 år.

Annons
Annons

– Jag hoppas självklart på att det här förslaget inte blir verklighet. Många av de arbeten som våra anställda utför är uppgifter som inte skulle bli gjorda om de inte gick att köpa till ett bra pris, säger  Anders Eriksson, distrikschef för Norra Halland och Borås på företaget Pensionärspoolen.

Annons
Annons

Pensionärspoolen hyr ut personal över 65 år till företag och privatpersoner.  När det gäller företag handlar de bland annat om extrapersonal som receptionister, ekonomer och vaktmästare, medan privatpersoner köper bygg, städ och trädgårdstjänster.

–   Vi är ett bra alternativ inom områden där behovet på personal växlar och företagen vill kunna vara flexibla, säger Anders Eriksson. Enligt honom söker sig många äldre till dem för att de vill fortsätta vara aktiva och känner att de har mer att ge på arbetsmarknaden.

– Att arbeta för oss är bra för både hälsan och plånboken. Man tjänar pengar samtidigt som man får något att göra och får träffa andra människor. För flera av våra anställda ger arbetet extra mening i livet. Det vore tråkigt om höjda arbetsgivaravgifter skulle göra att den här typen av arbeten försvinner.

 

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Höjd arbetsgivaravgift oroar branschen Höjd arbetsgivaravgift oroar branschen