News55

Hon har utsetts till Årets senior 2016

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 jan. 2017

Tidningen Seniorens läsare har ännu en gång sagt sitt om vem som ska utses till Årets senior. SVT-profilen Marianne Rundström, 66, var den som fick flest röster, skriver tidningen Senioren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är för sjätte året i rad som SPF Seniorernas medlemstidning Senioren korar Årets senior och den här gången röstade läsarna fram Marianne Rundström bland fem värdiga kandidater, skriver Senioren.

– Det är förstås mycket hedrande! Jag tackar alla som har röstat på mig, säger Marianne Rundström till Senioren.

Bland de övriga nominerade fanns skådespelaren Sven Wollter, tidningsmakaren Amelia Adamo, professorn i psykiatri Ingmar Skoog och artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson.

Marianne Rundström, 66, är ett välbekant ansikte i media-Sverige och har ett långt och aktivt yrkesliv som bland annat journalist och programledare på SVT. Förra året debuterade Marianne Rundström också som författare med den minst sagt omdebatterade boken “Passé – de ofrivilliga pensionärerna” som bland annat handlar om hur stereotypa föreställningar om åldrandet lägger krokben för de som vill fortsätta att jobba långt upp i åldrarna.

      LÄS MER: Marianne Rundström: “Sverige är ett dåligt land att åldras i”

“Jag började skriva för att jag var så jäkla arg”

– Jag började skriva för att jag var så jäkla arg. Jag kände inte igen mig i stereotypen av en äldre människa: tant med hatt och kappa liksom. Till en början utgick jag från min egen situation, men efter ett tag upptäckte jag att mina upplevelser berörde långt många fler och världen över, har Marianne Rundström tidigare sagt i en intervju för News55.

– Det finns en fruktansvärd frustration hos människor med erfarenhet, men alla har gått runt för sig själva och klagat på sin kammare. Jag tror att min bok kan underlätta för folk att prata om sin livssituation. Det kan vara därför den har blivit så stor.

ANNONS

Därefter har Marianne Rundström blivit en tydlig röst i debatten om äldres situation i Sverige. Och nu är hon alltså också korad till Årets senior!

Grattis, säger vi på News55!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS