Ingvar Kamprad skänker miljoner till äldre - News55
Annons
Annons

Ingvar Kamprad skänker miljoner till äldre

Uppdaterad: 2016-02-01 10:54

De äldre i Älmhult får fem miljoner av Ikea-miljardären Ingvar Kamprad.

Annons
Annons

I ett gåvobrev som Ingvar Kamprads assistent överlämnade till kommunen framgår vad pengarna ska användas till. Tanken är, skriver Kamprad i brevet, att de fem miljonerna ska gå till fastigheten Vita huset i Älmhult för att göra den till en mötesplats för äldre dit de kan vända sig för gemenskap, kunskap och information.

Annons
Annons

Huset var tidigare ett förlossningshem och en barnavårdsskola och är dessutom platsen där Ingvar Kamprad förlöstes för snart 90 år sedan.

      LÄS MER: Ikea utrymt vid rökattack

Skänkte 100 miljoner förra året

– Från kommunens sida är vi oerhört tacksamma över gåvan, som kommer till god användning nu när vi ska rusta upp Vita korset-huset. Huset ska bli en mötesplats för såväl unga som gamla och de pengar vi har fått kommer att användas helt enligt Ingvars önskemål, säger kommunchef Tomas Rik.

Mångmiljardären Ingvar Kamprad, som många gånger betecknats som snål, har på senare tid skänkt stora summor pengar. Förra våren gav han enligt Expressen genom Familjen Kamprads stiftelse 100 miljoner kronor till allt från cancerforskning till gungstolsterapi. Samtidigt fick en sjätteklass i Agunnaryds skola i Kamprads hembygd 110 000 kronor för att kunna åka på studieresa till London. Året dessförinnan fick samma ort 53 miljoner kronor till en stiftelse för att göra det emklare att bo där.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Ingvar Kamprad skänker miljoner till äldre Ingvar Kamprad skänker miljoner till äldre