News55

Kändiskocken Leif Mannerström utses till Årets Eldsjäl

Artikelbild
Kocken Leif Mannerström kritiserar sjukhusmaten
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 feb. 2017

Under mässan Passion för Mat som går av stapeln i Göteborg i slutet av februari kommer kocken Leif Mannerström att utses till Årets Eldsjäl 2017 för sitt engagemang för äldrematen. – Det här värmer och stärker arbetet med att lyfta den här frågan, säger Leif Mannerström.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kändiskocken Leif Mannerström, 76, har under flera år uppmärksammat att politiker och beslutsfattare inte satsar tillräckligt på bra mat till de äldre. Med anledning av sitt engagemang i frågan får han nu ta emot priset som Årets Eldsjäl på mässan Passion för Mat i Göteborg den 24-26 februari.

Priset har delats ut sedan 2015 och tilldelas en person som som arbetar målmedvetet för att utveckla matupplevelsen genom att verka för smak och råvarornas kvalitet, både i privat och offentlig verksamhet, något man anser att Leif Mannerström gjort.

     LÄS MER: Leif Mannerström: “Jag får många brev från äldre som är ledsna”

“Man skyller på att det saknas pengar”

Leif Mannerström menar att problemet med dålig mat inte enbart handlar om att kommuner tvingas hantera en snålare ekonomi, utan att det lika ofta handlar om bristande engagemang.

– Ofta skyller man på att pengar saknas, men en låg budget för mat behöver inte innebära att man som kock tvingas utföra ett dåligt jobb. Problemet är att demenssjuka och äldre är en utsatt grupp som inte klarar att göra sin röst hörd, säger Leif Mannerström.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS