News55

Märta, 85, fick falskt cancerbesked av bedragare

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 19 jan. 2017

Märta blev uppringd av en man som utgav sig för vara läkare. Han påstod att hon hade cancer men att det fanns botemedel som han erbjöd henne att köpa för 10 000 kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En man som sa sig vara läkare ringde till Märta Svensson, 85, i Kristinehamn och gav henne beskedet att hon hade cancer. Med hjälp av mediciner till en kostnad av 10 000 kronor påstod han att Märta kunde botas, det rapporterar Expressen.

“Läkaren” påstod att de blodprov som Märta lämnat vid sitt senaste besök visade att hon hade cancer. Märta tyckte att det hela kändes märkligt eftersom hon inte känt av några symptom.

 – Då sa han att det var en väldigt aggressiv typ av cancer som sätter sig på skelettet men som inte ger några symptom. Han sa även att de hade dubbelkollat blodprovet och det fanns ingen tvekan om att det var cancer, säger hon till Kristinehamns-Posten som var först med att rapportera om händelsen.

      LÄS MER: Så skyddar du dig mot äldrebedragarna

Uppgav namnet på läkaren

Märta frågade om mannen som ringde verkligen hade kommit till rätt person. Då uppgav bedragaren hennes adress och även namnet på den läkare som hon hade besökt senast.

 – Då sa jag att jag gärna vill prata med den läkaren. Men det gick inte, han var i England sa personen då, säger Märta Svensson.

Bedragaren uppgav att det var bråttom att ta beslut om medicinen då den fanns i England och att cancern måste botas snabbt. Han frågade även om Märta hade kontanter hemma. 10 000 kronor var det som Märta behövde få fram och eventuellt skulle hon få tillbaka en del av summan.

ANNONS

– Då uppgav han min läkares namn och en adress i England som jag skulle posta pengarna till, säger Märta Svensson.

Märta bad om att få återkomma och ringde för att rådfråga sin dotter som sa att det förmodligen rörde sig om en bedragare. De anmälde därefter händelsen till polisen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS