News55

News55 presenterar årets julvärd: Ulf Elfving

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 dec. 2016

Det lackar mot jul - och det i rasande fart - vilket betyder att det har blivit dags för oss på News55 att presentera årets julvärd som kommer att hålla er besökare på sajten sällskap under julafton. I år handlar det om en välbekant röst - Ulf Elfving!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under julaftonsdagen och kvällen dyker News55:s julvärd Ulf Elfving upp för att med jämna mellanrum dela med sig av minnen och anekdoter och framför allt hålla er läsare sällskap.

Förra året var det Arne Weise som gjorde comeback som julvärd och även i år handlar det alltså om en välkänd röst. Radiolegendaren Ulf Elfving, känd från klassiska program som ”Upp till tretton” och ”Efter tre”, är fortfarande högst aktiv som radioröst. Samtidigt driver han en kulinarisk blogg hos News55, så att en del matprat utlovas är det väl ingen som förvånas över?

– Ja, det blir några egna matminnen. Bland annat om när vi blev blåsta på julbuffén på radion av en kock som somnat ifrån alltihop. Jag kommer dessutom att prata lite om bra läsning under julen och tipsa om världens roligaste julskildring, säger Ulf Elfving.

        LÄS MER: Pia Johansson: “Det är otroligt skönt att fira jul själv”

“Ensamhet är något som berör många”

Under veckan som gått har News55 i ett antal artiklar, krönikor och reportage uppmärksammat ämnet ensamhet kring jul i olika former. Ulf Elfving kommer självklart att beröra detta tema under sin afton som julvärd.

– Ensamhet är något som berör många. Var tjugonde svensk kommer att fira jul ensam i år, självvalt eller påtvingat. Ensamhet kan vara underbart – eller hemskt. Men man kan göra mycket för att vända den till något positivt, säger Ulf Elfving.

News55:s medgrundare Artur Ringart är mer än nöjd med årets val av julvärd.

ANNONS

– Som en av våra mest folkkära radioröster är Uffe perfekt som julvärd. Han är oerhört snäll och känd för sin sammetslena röst så egentligen har han alla attribut en riktig jultomte behöver – han saknar bara ett riktigt tomteskägg, säger Artur Ringart.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS