News55

Patti Smith hyllade Bob Dylan under Nobelceremonin

Artikelbild
Patti Smith sjunger under Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på lördagen.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 dec. 2016

Det var känslosamt när artisten Patti Smith sjöng "A hard rain's a-gonna fall" av årets Nobelpristagare i litteratur, Bob Dylan, under Nobelceremonin. ”Jag hade inte glömt orden som nu var en del av mig. Jag kunde helt enkelt inte få ut dem”, skriver Patti Smith i The New Yorker.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i helgen som den amerikanska artisten Patti Smith, 69, skulle framföra Bob Dylans låt “A hard rain’s a-gonna fall” på Nobelceremonin i konserthuset i Stockholm.

Under den andra versen kom Smith av sig, något som Patti Smith menar berodde på att hon under uppträdandet drabbades av en storm av känslor.

– Jag ber om ursäkt. Jag är ledsen, jag är så nervös, sade Patti Smith under uppträdandet och började därefter sjunga på nytt och hyllades sedan med stående ovationer för sin tolkning av låten.

Magasinet The New Yorker publicerade under onsdagen en text skriven av Patti Smith själv i vilken hon berättar om händelsen.

Speciell relation till låten

I texten beskriver Smith sin alldeles speciella relation till den låt hon skulle komma att framföra på scen. Hon har älskat den sedan hon var tonåring då hon spelade låten om och om igen.

Inför framträdandet i Konserthuset hade hon repeterat i timtal. “Jag kunde, och kunde uttrycka, varje rad”, skriver hon i The New Yorker.

Hon fortsätter.

”Som i en saga stod jag framför den svenska kungen och drottningen och några av världens största intellekt, redo med en sång som i varje rad innehöll erfarenheten och motståndskraften hos poeten som skrev den.”

Det var i samband med det som Patti Smith drabbades av så pass starka känslor att hon var tvungen att ta om den andra versen från början.

Efteråt har Patti Smith hyllats, inte bara för sin tolkning av Bob Dylans låt, utan också för sitt innerliga framträdande.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS