News55

Pensionärer vill jaga Pokémons

Artikelbild
A fan maneuvers his smartphone as he plays "Pokemon Go" in Hong Kong, Monday, July 25, 2016. Pokemon fans used the app on Monday as it was released to both iPhone and Android users. (AP Photo/Kin Cheung)
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 okt. 2016

Pokémon Go är det få som inte känner till vi det här laget. Spelet har på kort tid blivit väldigt stort bland unga, men nu vill även pensionärer lära sig hur man fångar Pokémons.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förra veckan fylldes Studiefrämjandets lokaler i Växjö av pensionärer som ville lära sig att spela Pokémon Go, skriver Sveriges Radio. Spelet har både fått ris och ros och folk har till och med blivit påkörda i jakten på det perfekta virtuella monstret. Samtidigt gör spelet att man är ute, får frisk luft och rör på sig till skillnad mot de flesta andra mobilspel.

– Kursen blev fulltecknad, och nu funderar vi på att göra en fortsättningskurs, säger Göran Wendt som är Pokémonfantast och kursledare på studiefrämjandet.

      LÄS MER: Dagens Dahlgren: Spelberoende?

Många som spelar Pokémon Go är yngre, och inte mellan 72 till 93 år gamla som deltagarna på Studiefrämjandets kurs förra veckan var.

– Vi seniorer behöver ju röra på oss mycket och tyckte det lät kul att kombinera det med Pokémon. Dessutom såg man ju hur roligt ungarna hade med detta, säger Göran Wendt och resten av gänget håller med.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS