News55

Polisen varnar: Här är nya råntricket med senap

Artikelbild
Arkivbild.
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 22 feb. 2020Publicerad: 22 feb. 2020

Har du hört talas om senapstricket? Det är det senaste stöldförsöket mot äldre som polisen i Stockholm uppmärksammat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Senapstricket går ut på att genomföra stölder genom distraktionsmoment. I torsdags råkade två äldre damer ut för detta när de väntade på bussen i Stockholm, skriver polisen på Södermalm i ett inlägg på Facebook.

De två kvinnorna fick senap hällt över axeln och håret i samband med att de stod och väntade på bussen. Nästan omedelbart rusar två välklädda kvinnor fram för att “hjälpa till” med att torka bort allt. Samtidigt dyker två till tre män upp från sidan. En av kvinnorna fattade då misstanke och började att skrika för att påkalla uppmärksamhet. När allmänheten började att reagera försvann alla kvinnorna och männen från platsen.

“Liknande tillvägagångssätt har skett i Gamla stan den senaste veckan och vår trygghetsgrupp kommer att finnas på plats under dagarna för att få fatt i gärningspersonerna. Tyvärr är signalementen väldigt vaga mest beroende på att de givetvis gav sig på de svagaste de kunde hitta. Men välklädda medelålders kvinnor och slarvigt klädda yngre män”, skriver polisen på Södermalm.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS