News55

Politikerna som vill bryta åldersdiskrimineringen

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 okt. 2015

Åldersdiskrimineringen i samhället kryper ner i åldrarna och det är läge att slå hål på myterna kring äldre arbetskraft, skriver riksdagsledamöterna Björn von Sydow (S) och Barbro Westerholm (FP), i DN Debatt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I debattartikeln förklarar riksdagsledamöterna vidare att den årsrika generationen är en tillgång och att det ju inte finns mycket forskningsstöd som vittnar om att yngre skulle vara mer produktiva.

      LÄS MER: Rekryterare kritisk mot åldersdiskrimineringen

Äldre personer borde få spela en större roll

Eftersom andelen äldre människor ökar i samhället har också frågan om vi ska höja pensionsåldern väckts.

      LÄS MER: Få döms för åldersdiskriminering

“Vi anser att äldre personer borde få spela en större roll i samhället jämfört med för 100 år sedan då pensionssystemet infördes. Visa att de inte är tärande utan närande. Vi lever ju längre och har bättre hälsa, bättre utbildning och inte minst viktigt, livserfarenhet”, står det i debattartikeln.

I valet 2018 måste vi komma tillrätta med detta

Björn von Sydow och Barbro Westerholm vill lyfta fram de fakta som finns om äldre i arbetslivet och slå hål på myterna. Därför har de bett Riksdagens utredningstjänst att ta fram forskning om äldre i arbetslivet och betydelsen av deras livserfarenhet.

ANNONS

      LÄS MER: “Börja prioritera erfarenheten”

“Åldersdiskrimineringen måste brytas, var än den finns. I valet 2018 måste vi komma tillrätta med detta i politiken, på båda åldersflankerna”, står det i DN Debatt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS