News55

Runar Sögaard kan få två års fängelse

Artikelbild
STOCKHOLM 20060406
News55
News55
Uppdaterad: 19 feb. 2018Publicerad: 19 feb. 2018

Grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och urkundsförfalskning. Det är åtalspunkterna mot Runar Sögaard, 50, som åtalades i december förra året. Nu riskerar han fängelse i upp till två år, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Runar Sögaard är åtalad för grova ekonomiska brott men nekar till anklagelserna om att ha underlåtit att bokföra stora belopp, skriver Expressen.

Hans advokat Leif Johansson har tidigare sagt att Sögaard varit aktiv i bolaget NL Global Group AB men att det inte är han som varit ansvarig för bolaget:

– Det är väl det primära. Bolaget har haft en styrelse och ägare och han har varit den som har agerat och varit operativ i bolaget. Målet handlar om vem som är juridiskt ansvarig för påstådda brister i bokföring.

      LÄS MER: Runar Sögaard stäms på 50 000 i tingsrätten

”Det är obehagligt”

Runar Sögaard riskerar upp till två års fängelse vid en fällande dom. I maj tas fallet upp i tingsrätten.

– Vi har en förundersökning och vi förbereder oss för rättegången men det är inte något intensivt arbete nu. Det kommer lite senare. Utredningen ser ut som den gör, säger Leif Johansson till Expressen.

På frågan om hur Runar Sögaard ser på att dömas till fängelse svarar Leif Johansson att det inte är roligt att stå under åtal.

ANNONS

– Det är obehagligt men han vet vad han har gjort och inte gjort så han är trygg i det.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS