Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i Portugal - News55
Annons
Annons

Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i Portugal

Uppdaterad: 2020-01-21 13:00

Flera näringslivstoppar och flera svenska pensionärer har kunnat leva skattefritt i Portugal i flera år. Nu kan en skatt tas ut redan från 1 mars i år, rapporterar nationell media.

Annons
Annons

Det gäller utländska pensionärer som bor i Portugal med så kallad NHR-status. En omröstning i parlamentet ska ske i början på februari, rapporterar DI som uppmärksammat dagstidningen Correio da Manhas artikel.

Det handlar om en skatt på 10 procent på utländska pensioner. Därtill så väntas det ett beslut om att införa en miniminivå på 7 500 euro per år, motsvarande drygt 70 000 svenska kronor.

Enligt uppgifter som DI tagit del av så ska det inte gälla retroaktivt utan istället införas det aktuella datumet, 1 mars.

För de som har en lägre inkomster som pensionär så kan det finnas en möjlighet att omfattas av det reguljära skattesystemet i landet. Det uppger Johan Thim som är förmögenhetsrådgivare på VP Bank i Luxemburg, till affärstidningen.

Enligt uppgift bor det cirka 4 000 svenskar i landet.

 

Läs hela artikeln på DI här. (obs betalvägg)

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i Portugal Så hög kan skatten bli för svenska pensionärer i Portugal