Så jämförs hanteringen av Coronautbrottet med Tjernobyl - News55
Annons
Annons

Så jämförs hanteringen av Coronautbrottet med Tjernobyl

På sociala medier i Kina växer kritiken mot regeringens hantering av utbrottet av det fruktade Coronaviruset. Många drar paralleller med kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986, skriver DI.

Annons
Annons

Liknelsen består i att lokala myndigheter försökt tysta ner händelsen, precis som var fallet med kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl.

Det finns även en annan koppling, lite mer oväntad: Eftersom det råder censur på sociala medier så har många inte kunnat uttryckt sin direkta frustration. I stället har de skrivit recensioner till tv-serien Chernobyl på Kinas motsvarighet till IMDB, Douban, skriver affärstidningen.

Bland annat ska de ha uttryckt att det kinesiska folket har mycket att lära från tv-serien. Men även att spridningen på alla sätt liknar händelseutvecklingen i Tjernobyl, ” skillnaden är att regeringen i Wuhan vidtog ännu större åtgärder för att förtrycka informationen”, återger DI.

 

Läs hela artikeln här.

 

 

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Så jämförs hanteringen av Coronautbrottet med Tjernobyl Så jämförs hanteringen av Coronautbrottet med Tjernobyl