News55

Så kämpar kändiskockarna under coronakrisen

Artikelbild
Köksknivar och fina kockknivar hör inte hemma i diskmaskinen.
News55
News55
Uppdaterad: 19 mars 2020Publicerad: 19 mars 2020

Coronapandemin slår hårt mot restaurangbranschen. Så här säger tre kändiskockar om läget, rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

‘-Det är en av de djupaste kriserna vi haft i vår bransch, säger kocken och egenföretagaren Alexandra Zazzi till Expressen om coronautbrottets påverkan.

Hon är frilansande kock och alla hennes uppdrag i vår har blivit inställda. Det påverkar ekonomin, men hon säger att hon som tur är inte har fasta kostnader som restaurangägare har.

-Jag lider verkligen med mina kollegor som har fasta kostnader och anställda som det ska betalas ut löner till – och alla unga som inte jobbar fast, säger hon till Expressen.

Niklas Ekstedt som driver restaurang Ekstedt i Stockholm berättar att coronasmittan haft stor påverkan på verksamheten. Arbetet sker nu utifrån en krisplan för att överleva, men Ekstedt är inte orolig.

– Jag har jobbat i restaurang i 20 år. Kockar, servitörer väljer det här yrket för vi gillar att kriga och överleva och klara av jobbiga situationer. Även om vi drabbas första och hårdast så kommer vi vara dem som kommer ur det här starkast, säger han till Expressen.

Leila Lindholm är känd från programmet Leila bakar och driver kedjan Leila’s general store.

– Vi säljer jättemycket kalasprylar till bröllop, baby shower, barnkalas, födelsedagar, studenten och så där – så detta kommer att påverka oss mycket, säger Leila Lindholm till Expressen.

Läs mer här (krävde inte Expressen Premium när detta skrevs).

ANNONS

 

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS