News55

Så mycket höjs pensionen där du bor

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 22 dec. 2016

Som mest kan din pension fördubblas 2017 och bäst lever pensionärerna i de rika Stockholmskommunerna, det rapporterar Expressen. Såhär ser det ut i din kommun inför nästa år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pensionsmyndigheten presenterade i onsdags hur mycket pensionerna ökar under 2017. Det stod då klart att de med garantipension får det tuffare än de som redan har en hög pension, skriver Expressen.

        LÄS MER: Sveriges pensionärer fattigast i Norden

De drar vinstlotten

Stockholmspensionärerna är de som drar vinstlotten med en ökning på 435 kronor under nästa år. På listan över de kommuner där pensionerna är högst finns inte mindre än åtta Stockholmskommuner bland de tio som befinner sig i toppen. De två andra kommunerna på tio i topp listan är skånska Vellinge och Lomma.

Pensionärerna i Danderyd toppar listan överlägset. Där kommer medelpensionen att ligga på 30 000 kronor varje månad under 2017. Därefter kommer Lidingö med en medelpension på 25 000 kronor.

      LÄS MER: Kvinnliga pensionärer drabbad hårt av ojämställdhet

Sämre på glesbygden

Om man ser till utvecklingen krona för krona har pensionärerna i Jämtland den sämsta utvecklingen att vänta, även om deras 355 kronor extra i månaden procentuellt ger lika stor ökning som hos stockholmarna. För de glesbefolkade kommunerna i framför allt västra och norra Sverige är läsningen inte lika glädjande. Eda kommun i Värmland har den lägsta medelpensionen som under 2017 blir 14 500 kronor, alltså mer än hälften så lite som Stockholmskommunen Danderyd.

ANNONS

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS