News55

Satte av misstag in 299 000 på pensionssparkonto - får inte ut pengarna

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 maj 2017

En man satte av misstag in 299 000 på ett pensionssparkonto, men hans begäran om att öppna kontot i förtid avslogs av både Skatteverket och förvaltningsrätten. Därför överklagar han nu till Högsta förvaltningsdomstolen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Snart efter att mannen i Uppsala hade satt in sina 299 000 kronor på vad han trodde var ett fondkonto insåg mannen att han hade begått ett stort misstag. Han hade råkat sätta in pengarna på ett pensionssparkonto där de är låsta fram till hans 55-årsdag – 14 år fram i tiden.

LÄS MER: De ligger sämst till hos Kronofogden

Pengarna skulle användas i ett bostadsköp

För att ta ut pengar från ett pensionssparkonto måste kontot avslutas i förtid och då krävs dispens. Eftersom pengarna skulle användas som handpenning till ett bostadsköp har mannen ansökt om en sådan dispens.

Att pensionsspararen har ekonomiska problem som kan lösas med en utbetalning eller andra i övrigt synnerliga skäl är sådant som ligger till grund för om dispens ges eller inte. Och efter att både Skatteverket och förvaltningsrätten i Uppsala har gett mannen avslag på sin begäran har nu ärendet gått vidare till Högsta förvaltningsdomstolen.

News55 har sökt den berörda mannen för en kommentar.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS