News55

Siewert Öholm, 77, tar farväl av familj och vänner

Artikelbild
Siewert Öholm. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 jan. 2017

Siewert Öholm, 77, har sedan en tid tillbaka lidit av cancer i levern. Nu kan journalisten och TV-profilen bara ha timmar kvar, det rapporterar Aftonbladet. – Vi tar en stund i taget nu, sade Siewert Öholms hustru Gitten Bolin Öholm till Nöjesbladet i natt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Siewert Öholms familj har samlats på Centrallasarettet i Växjö där Siewert nu vårdas i vad som kan vara hans sista tid i livet. Beskedet om att Siewert Öholms levercancer hade förvärrats drastiskt kom som en chock för familjen eftersom läkarna tidigare har varit positiva, det berättade Gitten Bolin Öholm, Siewert Öholms hustru, för Nöjesbladet natten till måndag.

      LÄS MER: Fler fall av prostatacancer kan upptäckas med nytt test

“Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra”

– Beskedet innan har varit helt fel. På måndagskvällen nåddes vi av att det var försent med behandling och att cancern i levern var fullt utvecklad. Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra. Det var chockartat: sorg och gråt. De har gjort vad de har kunnat. Vi får hoppas att han har timmarna till morgonen.

– Halva veckan har varit full av frågor och sorg. Barnen har varit samlade och jag sover här med honom. Vi får hoppas att han kan få ha de timmarna till i morgon, han har legat på det yttersta. Vi trodde att det skulle bli den sista andningen i fredags, fortsätter Gitten Bolin Öholm.

Siewert Öholm kan själv inte prata i telefon, han är för trött för det, men i ett inlägg på Facebook tog han farväl av sina vänner, bekanta och följare.

      LÄS MER: Här dör flest i prostatacancer

“Jag ser att mitt liv håller på att rinna ut”

ANNONS

”Hej vänner! Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare”, skrev Siewert Öholm på sin Facebook-sida.

– Han ville tacka för allt. Det har kommit in så fina hälsningar om vilken betydelse han haft för människor. Inte bara som tv-mannen utan även i det dolda, det överraskade mig. Det är nästan så man ska göra ett litet häfte av alla berättelser. Jag är glad för att få ha lärt känna denna fantastiska mannen så nära, säger Gitten Bolin Öholm till Nöjesbladet.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS