News55

Stefan Schwarz om brutala rånet mot familjen: "Vi var gisslan i två timmar"

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 nov. 2016

Den före detta fotbollsspelaren Stefan Schwarz är aktuell med sin självbiografi "De kallade mig Gud". Där berättar han bland annat om det brutala rånöverfallet i familjen Schwarz hem i Portugal för sex år sedan. - Jag var i chock. Det var väldigt brutalt, säger Stefan Schwarz.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag kör in bilen i garaget. Tjejerna plockar fram alla sina prylar ur bilen och jag traskar först in i huset med väskorna. Tre, fyra steg in i hallen mot köket hör jag ett skrik från Céu. /…/ Intuitivt springer jag mot källartrappan och ser till min förskräckelse att två killar iklädda svarta huvor och svarta kläder är på väg uppför trappan. Med verktyg. Med vapen. En yxa.”

Så beskriver fotbollslegenden Stefan Schwarz i sin självbiografi “De kallade mig Gud” stunden för sex år sedan då han förstod att han själv, hans två döttrar och hustru befann sig i livsfara. Familjen överfölls av fem maskerade män i sitt eget hem i Cascais i Portugal.

– Det var ett väldigt brutalt överfall där vi satt som gisslan i drygt två timmar, säger han i TV-programmet Malou efter tio.

      LÄS MER: Dödssjuke Peters sista ord: “Döden är inte så farlig”

Familjen satt som gisslan i två timmar

Därefter följde två timmar av våld, hot och misshandel, berättar Stefan Schwarz i Malou efter tio. Rånarna var ute efter pengar och hotade med allt från att skära av fingrar, kidnappning och mord på både Stefan och hans hustru Céu.

Killen reser sig upp, tar fram basebollträet och säger: ”… du får en chans till.” De kriminella killarna vill ta in mig separat i garaget, bort från övriga familjen. Céu slänger sig på dem och säger att hon också ska med, tillsammans med tjejerna. Vi ska alla vara tillsammans. Céu får en rejäl smäll i ansiktet från ”chefen”. De fortsätter med sitt våld och slår mig i stort sett gul och blå.”, skriver Stefan Schwarz i boken.

Även om det har gått sex år sedan överfallet lämnade händelsen spår hos familjen. För Stefan Schwarz och Céu var det viktigt att våga prata om det som hade hänt, speciellt med barnen.

ANNONS

         LÄS MER: Väckte vårdtagare genom att hälla vatten på henne

Viktigt att prata om det

– Vi förklarade att rånarna var människor som gjorde det de gjorde för att deras situation var svår och för att de behövde saker. Vi försökte avdramatisera allt, men också säga att det inte var korrekt gjort, säger Stefan Schwarz till Malou von Sivers och avslutar:

– Vi var starka tillsammans. Under överfallet sade vi till varandra att vi ska vara starka, stå upp, se dem i ögonen och skydda varandra.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS