News55

Toppolitiker nobbar utmaning att leva som pensionär

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 13 apr. 2017

Ingen av de politiker som ställdes inför SPF Seniorernas utmaning att under en vecka leva på en inkomst som motsvarar en vanlig pensionärs, har ställt upp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i december förra året som SPF Seniorerna utmanade fyra svenska toppolitiker i en minst sagt relevant duell. Kunde någon av dem under en vecka leva på samma inkomst som en vanlig pensionär?

När varken statsminister Stefan Löfven, socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra eller Liberalernas Jan Björklund visade särskilt stort intresse skickade SPF Seniorerna därför ut frågan till alla partiledare för partier i riksdagen och EU-parlamentet (förutom Ebba Busch Thor (KD) som är föräldraledig).

Trots påtryckningar har de två regeringspartierna samt Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet inte hört av sig alls, medan M, L, och C har tagit fram andra kandidater, skriver SvD.

Christina Rogestam ställer sig frågande till det som enligt Rogestam skulle kunna tolkas som ointresse från politikernas sida.

– Varje politiker som gör anspråk på att leda landet bör kunna sätta sig in i väljarnas vardag. Stefan Löfven har sagt om lägre ingångslöner att vi inte ska ha statligt satta fattiglöner. Men vad tycker han om att många pensionärer lever på samma inkomstnivåer och lägre. Var är engagemanget?

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS