News55

Twitterkonto hyllar de mördade i Paris

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 nov. 2015

Elif. Maxime. Michelli. Germain. Elsa Veronique. Fem av de 129 som mördades i Paris i fredags. På twitterkontot @ParisVictims hyllas de allesammans sedan i måndags.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Turkiska 26-åringen Elif Dogan bodde i Belgien och var på semester i Paris. Pierre-Antoine Henry var en 36-årig ingenjör och pappa till två små flickor. Michelli Gil Jáimez, 27-åring från Mexiko, var nyförlovad och studerade i Paris. Guillaume Le Dramp, 33, drömde om att bli lärare men jobbade under tiden som servitör. Maxime Bouffard, 26 år, var filmare och spelade rugby på fritiden. Chilenskan Elsa Veronique Delplace, 35, var mamma till en femårig son. 36-årige Germain Ferey var pappa till en 17-årig flicka och jobbade som fotograf.

Alla hade de det gemensamt att de i fredags kväll gick ut för att roa sig – ta ett glas, en bit mat, lyssna på musik – för att aldrig komma hem igen.

På twitterkontot @ParisVictims under titeln ”En mémoire” läggs sedan i måndags kväll ut bilder och korta texter om var och en av de 129 människor som mördades mitt i livet. Respektfullt och gripande.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS