Uppgifter: Då avgår Stefan Löfven - News55
Annons
Annons

Uppgifter: Då avgår Stefan Löfven

Stefan Löfven kommer att avgå 2021. Det rapporterar Aftonbladet och hänvisar till källor inom Socialdemokraterna.

Annons
Annons

Statsminister Stefan Löfven är under press från flera håll. För det första har hans parti Socialdemokraterna det rejält motigt i opinionen. För det andra pressas regeringen av oppositionen på en rad områden såsom gängvåldet, energisituationen, Arbetsförmedlingen och migrationen. Löfven har också som lök på laxen börjat att möta en oppositionen i det egna partiet mot den inslagna vägen. Det är främst samarbetet med Centerpartiet och Liberalerna, den så kallade januariöverenskommelsen, som skaver.

Annons
Annons

Samarbetet med de borgerliga partierna har gjort att exempelvis värnskatten slopas och Arbetsförmedlingen monteras ned. Enligt en S-källa som Aftonbladet talat med uppger att flera personer frågat sig om Löfven verkligen är rätt man för att gå till val med 2022 givet hans starka koppling till just januariöverenskommelsen.

Enligt källorna finns kandidaten att ta över efter Löfven inom den innersta kretsen. Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Tomas Eneroth pekar ut som möjliga kandidater. Ardalan Shekarabi har redan positionerat sig genom att ta ställning mot januariavtalet. Det måste även övriga kandidater göra i så fall.

Stefan Löfven tillträdde i januari 2012 och har suttit som statsminister sedan 2014.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Uppgifter: Då avgår Stefan Löfven Uppgifter: Då avgår Stefan Löfven