News55

Vårdtagare hittades död efter uteblivna hemtjänståtgärder

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 12 jan. 2017Publicerad: 12 jan. 2017

Vårdtagaren var inte hemma vid två tillfällen då hemtjänsten kom på besök. Dagen efter hittades vårdtagaren avliden vid en väg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i december förra året som vårdtagaren under två hembesök inte var hemma. Dagen efter hittades vårdtagaren död vid en väg söder om Växjö. Händelsen fick stor uppmärksamhet och anmäls nu till lex Sarah.

Vårdtagaren brukade få besök av hemtjänst tre gånger om dagen, men vid det planerade besöket på eftermiddagen var vårdtagaren inte hemma. Enligt undersköterskans vittnesmål var det inte ovanligt att vårdtagaren var ute vid den tidpunkten, och därför vidtog man inga åtgärder.

      LÄS MER: Hemtjänstpersonal glömde sitt arbetspass – vårdtagare hittades död  

Underrättades inte om att medicinering uteblivit

Vid nästa besök på kvällen, då det var tid för vårdtagaren att få sin medicin, hade vårdtagaren fortfarande inte kommit hem. Undersköterskan lämnade medicinen i bostaden, men underrättade inte sjuksköterska om att läkemedlen inte kunnat ges.

Nästa morgon hittades vårdtagaren död vid sidan av en väg. Dödsorsaken är inte känd.

– Det här skulle ha skulle ha skötts på ett annat sätt och en anställd har varnats, säger Annelie Loberg, omsorgschef i Växjö kommun, till Nyhetsbyrån Siren.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS