Annons
Annons
Annons
Annons

Sven-Erik Magnusson åt min middag

En inställd middag är också en middag – för att travestera Ulf Lundell.

Men det var den just bortgångne Sven-Erik Magnusson som fick mig att tänka på poetens visdoms(?)ord.

Här är storyn om hur Sven-Erik fick äta den middag jag hade bespetsat mig på…

Efter 50 år: äntligen sjömansbiff!

Skäms nästan att säga det, men det tog över 50 år i köket innan jag nu – äntligen – lagat två klassiker, såna som våra mammor gjorde en gång i veckan: kåldolmar, och sjömansbiff.

Dolmarna hade hamnat på sista plats i en skönhetstävling. Kräver mer träning! Återkommer efter nästa försök.

Men sjömansbiffen – wow! Prova själv, om du inte har gjort det!

Här är morgondagens stjärnkockar

Bäva månde Mannerström & c:o – nu stormar den nya kockgenerationen fram! Häromdan mötte jag topptrion bland unga matlagare: en tuff, tatuerad 21-årig tjej, en pralinbagare i keps (inte bakvänd), och så vinnaren: en 24-årig småbarnspappa.

Det var förbluffade att se vilka läckerheter de svängde ihop på några timmar av en hemlig råvarukorg, som visade sig innehålla bl.a. gös, lamm och blåmusslor.

En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. mars 2017 (10)
  2. februari 2017 (6)
  3. januari 2017 (11)
  4. december 2016 (11)
  5. november 2016 (11)
  6. oktober 2016 (10)
  7. september 2016 (12)
  8. augusti 2016 (11)
  9. juli 2016 (11)
  10. juni 2016 (13)
  11. maj 2016 (15)
  12. april 2016 (15)