News55
Detta är en sponsrad artikel

Bäst i dag: fransk mat och spansk sol

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 12 dec. 2016Publicerad: 12 dec. 2016

Här är krogen som är värd en hel kanarieresa: Anno Domini i San Agustin. Jag har hyllat den förr men har inga problem med att göra det igen. Smördegsbakelsen med halstrad anklever i sås på fin sherry håller stilen, kunde vi konstatera i går.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det gick bara ett dygn på soliga södra Gran Canaria innan i var tvungna att återknyta bekantskapen med monsieur Jacques Truyol och hans gastronomiska institution.

 

005

Och belåtet kunde vi konstatera att allt är som förr på Anno Domini. Till och med priserna! Värt att tacka för.

Anklevern är ett givet val som förrätt. Och visserligen är jag ingen vinmänniska men kan inte låt bli att rekommendera den 30-åriga sherry man kan beställa till ankan: Noe Pedro Jiménez, en enastående smakupplevelse för det i sammanhanget låga priset 7:50 euro glaset.

Till varmrätt blev det en mjäll piggvarsfilé i cider- och purjolökssås. Och till dessert ett annat toppnummer: Crêpes Suzette.

Och som extra krydda kom monsieur Jacques in till kaffet och berättade med all sin franska, smittande inlevelse och erfarenhet hur man lagar den perfekta måltiden. Vi försökte suga i oss varje stavelse, så långt skolfranskan räckte.

011

ANNONS

Fransk mat och spansk sol – värre kunde det vara just nu…

 

ANNONS