Brådis att besöka fina kanariekrogen: chef Jacques, 75, hotar att lägga av... - News55
Annons
Annons

Brådis att besöka fina kanariekrogen: chef Jacques, 75, hotar att lägga av…

Nu bär det hem till sillen, lutfisken och skinkan! Men först ett besök på den bästa kanariekrogen vi känner till. Hör du till de tusentals nordbor som firar jul och nyår på solsäkra Gran Canaria bör du inte missa den här!

Annons

Anno Domini i San Agustin har jag hyllat tidigare. Men eftersom man inte vet hur länge den finns kvar – kocken och ägaren Jacques Truyol hotar varje år med att lägga av – är det lika bra att passa på.

Bara att läsa matsedeln blir man lycklig av. Förutom att vara mästerkock är Jacques ett språkgeni som skriver menyer på cirka tio språk, inklusive ryska. (Och hans svenska kan tjäna som föredöme för många krögare här hemma).

Paradnumret är en perfekt halstrad anklever med portvinssås och en smördegsbakelse. Den är helt enkelt enastående:

Stamgästernas favorit nummer två är hummersoppan, många reser åtskilliga mil för att äta den:

Sen följer finfina fiskar och möra köttbitar i en lång rad. Plus en frestande dessertmeny. Och den som älskar vin hittar säkert några pärlor i det rejäla utbudet, det är jag däremot inte kapabel att bedöma. Men husets röda brukar vara utmärkt, liksom den 30-åriga sherry som rekommenderas till anklevern.

Och drajan komponeras med en hand vid bordet, på en bricka som han balanserar elegant med andra handen,  av den mångårige kyparen Salvadore, som nära nog är född på Anno Domini:

Det finns många dussinkrogar på den här turistön – och så några pärlor. Anno Domini fortsätter skimra ett tag till. Monsieur Jacques är bara 75 och fortsätter förhoppningsvis ett tag till!

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. januari 2020 (4)
 2. december 2019 (8)
 3. november 2019 (6)
 4. oktober 2019 (4)
 5. september 2019 (5)
 6. augusti 2019 (7)
 7. juli 2019 (8)
 8. juni 2019 (9)
 9. maj 2019 (7)
 10. april 2019 (4)
 11. mars 2019 (7)
 12. februari 2019 (7)