Dags för läckraste kantarelltoasten! - News55
Annons
Annons

Dags för läckraste kantarelltoasten!

Jag trodde knappt mina ögon!

Nu blir det världens godaste toast…

Annons

Efter en sommar som bara innehållit fyra regndagar på lika många månader (och en av de få blöta dagarna var förstås midsommarafton…), och när det är så torrt i skogen att det riktigt dammar – då öppnade det sig plötsligt en glänta, där det lyste av närmare hundra kantareller!

 

De tidiga, fasta kantarellerna är bäst. Rensa dem väl, låt dem svettas i sitt eget spad i en stekpanna, salta och peppra lätt och klicka ner smör när all vätska kokat in. Stek dem gyllenbruna, häll på vispgrädde och koka ihop till en inte alltför tjock stuvning. Färdigt att lägga på en rostad eller smörstekt skiva formbröd och toppa med en skiva knaperstekt bacon.

Kan det bli godare?

Nej!

Annons

Tomatdrottningens bästa recept

Nu är det tid för tomatfrossa!

Vår granne på landet, Irma, anade knappt vad hon satte igång i våras, när hon petade ner små tomatfrön i krukorna. Nu har hon 125 ståtliga plantor, som dignar av 20 olika sorters tomater i olika intensiva färger, den ena ljuvligare än den andra.

De är toppen att äta precis som de är – men titta här, så mycket gott man kan göra av sensommarens härliga skörd!



En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

  1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

  1. november 2019 (4)
  2. oktober 2019 (4)
  3. september 2019 (5)
  4. augusti 2019 (7)
  5. juli 2019 (8)
  6. juni 2019 (9)
  7. maj 2019 (7)
  8. april 2019 (4)
  9. mars 2019 (7)
  10. februari 2019 (7)
  11. januari 2019 (7)
  12. december 2018 (10)