News55

Dags för läckraste kantarelltoasten!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 06 sep. 2018Publicerad: 06 sep. 2018

Jag trodde knappt mina ögon! Nu blir det världens godaste toast...

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter en sommar som bara innehållit fyra regndagar på lika många månader (och en av de få blöta dagarna var förstås midsommarafton…), och när det är så torrt i skogen att det riktigt dammar – då öppnade det sig plötsligt en glänta, där det lyste av närmare hundra kantareller!

 

De tidiga, fasta kantarellerna är bäst. Rensa dem väl, låt dem svettas i sitt eget spad i en stekpanna, salta och peppra lätt och klicka ner smör när all vätska kokat in. Stek dem gyllenbruna, häll på vispgrädde och koka ihop till en inte alltför tjock stuvning. Färdigt att lägga på en rostad eller smörstekt skiva formbröd och toppa med en skiva knaperstekt bacon.

Kan det bli godare?

Nej!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS