Därför blev Jansson bara halvdan i år Och hur gick det att fira utan barnen? - News55
Annons
Annons

Därför blev Jansson bara halvdan i år Och hur gick det att fira utan barnen?

Julafton utan barn och barnbarn. Och utan en stänkare till sillen.

Hur gick det?

Läs följande, gripande (nåja…) dikt:

Annons

Inte nog med att man ska tänka på vikten –

i år slog den till, den elaka gikten

Så sillen fick avnjutas utan nubbe

man kände sig som en torrlagd godtemplargubbe

 

Julen i år liknar inga andra fester:

inga barn eller andra gäster

Men ett litet julbord blev det förstås

bara för två, bara för oss

 

Hade lagat Jansson -mmm! – för att ätas i stora lass

men med fel sorts ansjovis blev den snudd på kass

det ska vara Grebbestads, ICA:s är långtifrån lika vass

 

Men humöret steg när den var dags, sen,

för den ovanligt lyckade hemgravade laxen

 

Och skinkan? Jo, efter noggrann research och grundligt span

valde jag testvinnarskinkan från Scan

Men den var torr och måste skäras i lövtunna skivor

och ska den smaka nånting krävs det senap i drivor

 

Unnade mig också en liten bit ål –

odlad såklart, på klimatet vill man inte ta kål

 

Och på tal om viktiga och nyttiga trender

så hade vi mycket grönt – närodlat, inget från andra länder

 

Och innan vi kastade oss över godis och nötter

åt i alla fall en av oss – gissa vem – lite (färdigköpta) grisfötter!

 

Till dessert försökte jag entusiastsikt förvalta

ett recept – från kusin Annika –  på ris à la Malta

Den här varianten älskar hela hennes stora familj:

Massor av apelsinklyftor och massor av vispad grädde med socker och vanilj!

 

Till kaffet hade jag köpt “sockerfri marspian”…

… den smakade nästan som själva – – –

 

Nu har vi gjort heder åt allt som låg på faten,

dags att slå på TV:n och smälta maten

Att fira julafton enkelt och nästan ensamt

är varken varken jobbigt eller deppigt och ledsamt!

 

 

 

 

 

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

  1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

  1. februari 2020 (6)
  2. januari 2020 (4)
  3. december 2019 (8)
  4. november 2019 (6)
  5. oktober 2019 (4)
  6. september 2019 (5)
  7. augusti 2019 (7)
  8. juli 2019 (8)
  9. juni 2019 (9)
  10. maj 2019 (7)
  11. april 2019 (4)
  12. mars 2019 (7)