Festmiddag med drinkar - för 10 euro! - News55
Annons
Annons

Festmiddag med drinkar – för 10 euro!

Välkomstdrink, bröd och aioli, avokado med skagenröra plus en snaps, perfekt oxfilé med hemgjord bearnaise och pommes, glass med mandelsås samt irish coffee – alltihop för en hundring.

Det låter ju inte klokt! Men det fick vi i går.

Annons

Man fick faktiskt gnugga sig i ögonen. Och misstänksamheten slog till direkt: Är detta sant? Och – framförallt – är det gott?

Svaret på båda frågorna blev ja.

Många gånger i många år har vi gått förbi Tony´s Grill i San Agustins slitna shoppingcenter på Gran Canaria. Sett menyerna och skakat på huvudet. Men eftersom det alltid är fullsatt tyckte vår kompis Kjelle att vi ändå borde prova stället. Och det ångrar vi inte!

In kom först en liten men oklanderlig gin och tonic, följd av småbröd med aioli. Sen kunde man välja på en hel rad förrätter; vi provade räkor i het vitlökssås (gambas al ajillo) och avokado med skagenröra:

Till detta anlände en liten snaps för varje gäst.

På de olika menyerna – fyra, fem stycken i prislägen 8,90 – 10,95 euro – finns både fisk-, skaldjurs- och kötträtter att välja mellan.  En av oss tog sjötunga walewska, bra fisk med god sås och en liten hummerbit, de andra (vi var totalt sex stycken) valde oxfilé i olika skepnader – med hemlagade såser och potatisgratäng eller pommes frites. Och här kommer det mest imponerande: maten kom in i rödaste rappet, och alla fick köttet stekt exakt som de hade beställt, det är man inte alltid bortskämd med. Oxfilén – från Uruguay – var alldeles utmärkt och såserna imponerande.

Och efter desserterna bjöds det också en irish coffee till alla.

Pris: cirka 10 euro per skalle, dvs. en hundralapp. Nästan så att man skämdes lite när man betalade…

Hur går det här ihop? frågade jag ägaren Tony.

-Vi köper fina råvaror rekordbilligt, sa han. Och så har vi hundratals gäster varje kväll.

Det senare är lätt att förstå. Man blir lika glad varje gång man stöter på något som är billigt – OCH bra.

Ägarparet Laura och Tony Santana, som har drivit Tony´s Grill i 11 år.  Och hos dem åt vi den godaste måltiden den här veckan på Gran Canaria.

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. februari 2020 (5)
 2. januari 2020 (4)
 3. december 2019 (8)
 4. november 2019 (6)
 5. oktober 2019 (4)
 6. september 2019 (5)
 7. augusti 2019 (7)
 8. juli 2019 (8)
 9. juni 2019 (9)
 10. maj 2019 (7)
 11. april 2019 (4)
 12. mars 2019 (7)