News55
Detta är en sponsrad artikel

Fläsklägg och rotmos i väntan på vår

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 12 apr. 2017Publicerad: 12 apr. 2017

Skärgården i påsk? Osäkert. Vågorna skummar, vinden ylar och kylan biter där ute just nu. Det kan vara mysigt - men hela helgen? Vi får se. I väntan på påsken - och våren - blev det riktig vintermat i kväll: rotmos och fläsklägg. En skön tröst!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fläskläggen kom i alla fall från skärgården… Från glada (hoppas jag, fast numera döda) grisar i Gåsvik i Roslagen.

Och det var roslagspotatis i rotmoset, plus några granna morötter från Väddö. Lite skärgårdskänsla i alla fall.

Och riktig mat: rejäl, värmande, mättande, billig!

Dessutom en klassiker som det är totalt omöjligt att misslyckas med. Som sköter sig själv på spisen mesta tiden.

Tänk också vilket gott och fylligt spad det blir av fläskläggskoket! Jag sparade det omsorgsfullt för att frysas ner när det svalnat i morron. Perfekt att använda till vårens första nässelsoppa.

Den kan inte vara långt borta nu! Bara aprilvindarna får trötta ut sig och vårvinterkylan släppa taget…

ANNONS