God tonfiskröra till vårens första rosé - News55
Annons
Annons

God tonfiskröra till vårens första rosé

Ibland måste även den mest hängivne matlagare få vara lite bekväm. Och något lättare än den här fräscha tonfiskröran får men leta efter!

Annons

I dag var jag helgtröttare än vanligt. Och inte fanns det så värst mycket i det annars rätt så välfyllda kylskåpet.

Men sånt är en kul utmaning! Så fram med en burk tonfisk, en påse sallad, lök, ägg och majonnäs – och det blev hur gott som helst!

Tonfiskröra kan ingen misslyckas med. Här är ett recept:

-1 burk  tonfisk i vatten

-1 1/2 msk finhackad rödlök

-2 msk majonnäs

-1 msk crème fraiche

-Salt, peppar och några droppar pressad citron

Det är grunden. Sen blir det ännu godare om man tillsätter några ytterst finhackade gröna oliver, ett finhackat hårdkokt ägg och en finhackad tomat.

Blanda runt och servera på salladsbädd eller toast.

Och nu när våren gör entré är det inte fel att plocka fram ett välkylt rosévin till den här fräscha rätten!

 

 

Annons

En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. juli 2018 (5)
  2. juni 2018 (7)
  3. maj 2018 (6)
  4. april 2018 (9)
  5. mars 2018 (10)
  6. februari 2018 (7)
  7. januari 2018 (6)
  8. december 2017 (11)
  9. november 2017 (8)
  10. oktober 2017 (12)
  11. september 2017 (7)
  12. augusti 2017 (9)